Zöldségleves galuskával gyorsan recept

Kategória: Gyors étel, Leves

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű

2014. december 17.

Egy finom zöldségleves vacsorára? A fárasztó munkanap után kifejezetten jól jön egy tál gőzölgő, a természet legjavát magában tartalmazó leves. Mivel szervezetünk közel 75 százalékát víz alkotja, így nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. A levesek fogyasztásával ennek egy része pótolható. Lássuk, mi kerül a hagyományos zöldséglevesbe!

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 pulykaszárny
  • 1 kávéskanál vegeta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 db. sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • fél fej zellergumó
  • fél karalábé
  • 2 marék zöldborsó
  • 2 marék zöldhüvelyű bab
  • 1 leveskocka
  • zellerlevél
  • petrezselyemzöld
  • mokkáskanálnyi só, bors,
  • pirospaprika, majoránna,
  • kakukkfű, csombor (borsikafű)

Bár az összetevők sora kissé hosszúnak tűnhet, de a leves elkészítése egyszerűbb, mint gondolná. A legtöbb időt valószínűleg a darabolással fogja eltölteni, hiszen utána már gyorsan elkészül a finomság.

Amíg a húsból fenséges húslé fő, addig eldaraboljuk a zöldségeket, majd kicsit összeforgatjuk azokat kis olajon megfuttatott vöröshagymával. Ha ezzel megvagyunk, már mehet is rájuk a húslé és a fűszerek. A leveskocka akár el is hagyható, hiszen az ízek olyan jól összeérnek, hogy felesleges a plusz ízfokozás.

Amíg fő a leves, addig ledaraboljuk a husit, és visszatesszük a levesbe. A galuskát a hagyományos módon készítjük, tojásból, lisztből, sóval. Maximum öt perc kell neki a levesben, s már le is kapcsolhatjuk alatta a tüzet. Forró, gőzölgő finomság, fenséges ízzel, mely bármikor átmelegít és energetizál.