Almás rebarbara leves recept

Kategória: Leves

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: nyári ételek, tavaszi ételek

2014. december 17.

Valami különlegeset szerettem volna hétvégén csinálni, és végül az édeskés ízvilágú levesre esett a választásom. A rebarbara szárat meghámozás után apró, körülbelül félcentis darabokra vágtam, az almát pedig apró kockákra daraboltam.

Hozzávalók:

  • 4-5 rebarbara szár
  • 1 nagyobb alma
  • 1,1/2 l víz
  • 1 kiskanál só
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 3-4 szegfűszeg
  • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 100 ml főzőtejszín



A felforrt cukros víz alapízét egy rúd fahéjjal adtam meg, és mézeskalács fűszerkeveréket is adtam hozzá. Ez utóbbi akár el is hagyható, a fahéj pedig őrölt változatban is kiválóan alkalmas az ízesítésre. A rebarbara és az alma átfőzése után citromlé, vagy egy szelet citrom adta meg a savalynás mellékzöngét, végül a krémes állagról a főzőtejszín gondoskodott.

Jól lehűtve tálalható a frissítő, és igazán fűszeres leves, ami kicsik és nagyok kedvencének is számít.