Pirított sertésmáj recept

Kategória: Sertés, Főétel

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2014. december 20.


Nem csak elérhető ára, de fenséges íze miatt is gyakran készítek pirított sertésmájat. Többféle körettel tálalható, de megállja a helyét savanyúsággal, vagy egy szelet kenyérrel is. Egészséges és finom étel készíthető belőle meglepően gyorsan. Nézzük, hogyan!

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 kg sertésmáj
  • bors
  • pirospaprika
  • kevés olaj a sütéshez

A májat fél centiméteres szeletekre vágjuk. Nem érdemes túl vastagra szeletelni, mert akkor nem sül át, ha pedig sokáig hagyjuk az olajban, megkeményedik. A forró olajba beletesszük a májszeleteket. Egy-két perc alatt megpirul az egyik fele, majd fordítsuk át, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg pirospaprikával, és süssük a másik oldalt is körülbelül ennyi ideig. A jó pirított sertésmáj titka a sütési idő megfelelő megválasztásában rejlik.

Tálalható krumplipürével, de diéta idején párolt zöldségekkel, gerslivel, vagy barna rizzsel is kiváló.