Spenótfőzelék recept

Kategória: Főzelék

4 fő részére

Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2014. december 22.

A spenót szó hallatán legtöbbünknek a menzakaja jut eszébe, ami cseppet sem szép emlékeket ébreszt bennünk. Az arányokat megfelelően megtalálva azonban fenséges ízvilág kerekíthető az egyébként nagyon egészséges alapanyagból. Lássuk, hogyan!

Hozzávalók (4 adag):

  • 500 gr fagyasztott spenót
  • 5-6 cikk közepes méretű fokhagyma gerezd
  • 2 és fél evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej

Fagyasztott spenótot igazán olcsón beszerezhetünk, érdemes felvenni a rendszeresen készített ételek listájára. Amíg kiolvad a spenót, addig rántást készítünk. Rózsaszínre keverjük az olaj és a liszt keverékét, majd fokhagymát darabolunk bele. Már ekkor fenséges illatok árasztják el a konyhát, pláne, ha belekerül a spenót. Kevés sóval összefőzzük, majd a végén hozzáadjuk a tejet.

A fokhagyma alapból megadja az étel karakterét, de van, aki egy kis cukrot is hozzáad. Ez ízlés dolga, egyszer mindenképpen megéri így is kipróbálni, hogy kiderüljön, melyik változat jön be igazán. Tükörtojással vagy főtt hússal az igazi, de akár magában is megállja a helyét a spenótfőzelék.