Sós-túrós stangli recept

Kategória: Falatka, Sós sütemény

4 fő részére

Alkalom: gyerekzsúr
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult

2014. december 17.

Gyorsan elkészíthető finomság, ami remek választás a hétvégi filmnézéshez, összejövetelekre, vagy a pasiknak sörözés mellé.

Hozzávalók (4 adag):

  • 50 dkg tehéntúró
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 3 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • lenmag (kihagyható)

Nincs más feladat, mint összedolgozni az alapanyagokat. A lenmag kihagyható, de mind látványra, mind ízre jobb lesz a végeredmény, ha teszünk bele. Én egyébként is szoktam itthon tartani, mert nagyon egészséges, és joghurtba keverve, vagy salátára szórva is fogyasztható.

A tésztát körülbelül egy óráig kell hűtőben pihentetni, majd következhet a nyújtás, és természetesen az elmaradhatatlan tojással való megkenés. Szoktam rá köménymagot és sót is szórni még, majd vékony rudacskákra vágjuk. Van, aki kést használ hozzá, nekem a derelyevágó jobban bejött, és így a végeredmény is mutatósabb. 20 perc sütés elég szokott lenni neki.