Resztelt máj zöldborsóval recept

Kategória: Gyors étel, Szárnyas

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: 20 perc
Konyha: egyéb
Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Zita
2017. január 10.

Sokan  óckodnak a csirkemáj hallatán, pedig egy igen vitamindús könnyen elkészíthető étel. 

Hozzávalók (4 adag):

  • 45 dkg csirkemáj
  • 3 vöröshagyma
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
  • 2 evk olaj
  • só, bors, pirospaprika
  • 0,5 dl víz

A májat alaposan megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól majd csíkokra vágjuk.

A borsót külön sós vízben oda tesszük főni, ha nem konzervet használunk.

A hagymát szálakra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Kiszedjük egy tálba és helyére a májat tesszük. Állandó kavarás mellett puhára sütjük. Vigyázat….ne sózzuk előre mert megkeményszik a máj.

Ha a máj puha, hozzákeverjük a hagymát és a borsót. 1 kk pirospaprikával, sóval, borssal és 0,5 dl vízzel összefőzzük kb. 2 perc alatt.