Almaleves recept

Kategória: Leves

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: 20 perc
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2017. április 20.

A gyümölcslevesek nyáron a legfinomabbak, hidegen. De egész évben elkészíthető ez a frissítő almaleves.

Hozzávalók (4 adag):

  • 2 liter víz
  • 2 egész fahéj rúd
  • fél citrom
  • 1 kg alma
  • 2 evk. liszt
  • 2-3 evk. cukor
  • 2 teásk. őrölt fahéj
  • fél bögre tej
  • 1 főző tejszín
  • 1 cs. vaníliás cukor

A vízet, a sóval, a citrommal és a fahéj rúddal fel tesszük forrni.

Az almákat felkockázzuk. Ha forr a víz beledobjuk. Puhára főzzük.

Amíg puhul az alma elkészítjük a habarást.

A lisztet, a cukorral, az őrült fahéjjal, a tejjel, a tejszínnel és a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük.

A meleg levesből kiveszünk egy keveset és egyforma hőmérsékletre hozzuk a habarással majd bele öntjük a levesbe. Összeforraljuk.