Brokkolis tejszínes csirkemell recept

Kategória: Szárnyas, Szósz, Főétel

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2017. április 20.

Egészséges tartalmas és laktató ebéd vagy vacsora ez a brokkolis tejszínes csirkemell. Gazdag ízvilága sok zöldfűszernek köszönhető.

Hozzávalók (4 adag):

  • 2 csirkemell
  • 2 evk. olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávésk. só
  • 1 kávésk. bors
  • 1 kavésk. fűszerpaprika
  • 1 evk. vegeta
  • 1 evk. majoránna
  • 1 evk. bazsalikom
  • 1 kavésk. kakukkfű
  • 10 dkg. vaj
  • 2 evk. rizsliszt (lehet sima liszt is)
  • 250 gr. brokkoli
  • 2 dl. főzőtejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evk. liszt

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, vagy csíkokra vágjuk. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük.

A brokkolit sós vízbe puhára főzzük.

Az olivaolajat felhevítjük, a csirkemellet fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, vegetával, majoránnával, bazsalikommal, kakukkfűvel megszórjuk. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha készen van, kivesszük egy másik edénybe.

Husi helyén megolvasszuk a vajat, beledobjuk a felaprított fokhagymát, mikor már illata van megszórjuk a liszttel, csomómentesre elkeverjük és felöntjük a főzőtejszínnel. Összeforraljuk.

A húst visszatesszük a szószba és hozzákeverjük a brokkolit.

Tésztával vagy krumplipürével tálaljuk.