Spenót krémleves gnocchival recept

Kategória: Leves

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. január 6.

A spenótot a gyerkőcök és a férfiak nem igazán részesítik előnyben, de még nálunk is elnyerte tetszésüket a krémleves formában elkészült zöld finomság, aminek különlegességét a gnocchi, mint levesbetét adja meg. Vacsorára, ebédre egyaránt vitaminos, finom étel varázsolható az asztalra belőle.

Hozzávalók (4 adag):

  • 30 dkg spenót
  • tejszín
  • gnocchi
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • kevés liszt
  • só, bors
  • vaj
  • olaj

Kezdésnek vaj és olaj keverékét hevítjük, amibe körülbelül 30 dkg spenótot teszünk, rá borsot, ételízesítőt, és két gerezd reszelt fokhagymát. Az egészet jól összepároljuk, amire mindössze néhány percet kell várnunk.

Ha a spenót összeesett kevés lisztet és keményítőt (vagy elég csak az egyik is) szórunk rá, majd felöntjük forró vízzel, valamint tejszínnel. A botmixerrel gyorsan pürésítjük az egészet, és még öntünk rá vizet, ha a hívabb leveseket szeretjük. Egy gyors összeforralás, és a krémlevessel már meg is vagyunk.

Ha nincs kedvünk a gnocchival bajlódni, akkor legegyszerűbb boltból, készen beszerezni azt, és kifőzni. A levesbetéttel együtt tálaljuk a spenótos krémlevest.