Laktató szendvics kolbászimádóknak recept

Kategória: Gyors étel

4 fő részére

Alkalom: uzsonna
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2015. április 2.

Ha valami gyors ételt kívánnak a fiúk, akkor azonnal a szendvicsért nyúlnak. Mivel fontosnak tartom, hogy meleg étel kerüljön az asztalra még akkor is, ha a munkából hazaérve sem idő, sem energia a készítésre. Ekkor szokott előkerülni a szendvics sütőben melegített változata, amit mindenki imád a családban. Semmi extra nem kell hozzá, mégis ropogós, finom és meleg étel kerül az asztalra.

Hozzávalók (4 adag):

  • 60 dkg sütnivaló kolbász (ez kb 2 szál)
  • 500 g-os dobozos sűrített paradicsom (nem a paszta, hanem a folyós állagú)
  • panini (esetleg hot dog bun)
  • mustár
  • 15-20 dkg reszelt sajt

A kolbászt feltesszük főzni a paradicsommal. Közben felvágjuk a zsömléket, vagy a hossz ú kifliket. Belehalmozzuk a paradicsomos kolbászt, reszelt sajtot szórunk bele, és mehetnek is a sütőbe. Pár perc alatt ropogóssá válnak, és már ehetjük is. Jó étvágyat!

Feldobhatjuk paradicsommal, bármilyen párolt zöldséggel, és tehetünk mellé a tányérra bármilyen salátát.