Töltött hús sertésdagadóból recept

Kategória: Hidegtál, Sertés, Főétel

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2015. január 8.

Kiváló vendégváró fogás, bármilyen körettel felszolgálható. Egy nappal előtte is elkészíthető. Nem bonyolult de eléggé hosszadalmas a sütése. Viszont a végeredmény magáért beszél...

Hozzávalók (4 adag):

  • 1,30 - 1,50 kg. hasaalja (dagadó)
  • 10 db. tojás
  • só, bors
  • egy nagy csokor petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 kispohár víz

Tipp:

Érdemes a hentesnél felszúratnia húst, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.

A hasaalját jól megmossuk és kívül-belül megsózzuk. 7 tojást keményre főzünk.

Egy nagyobb tálba bele tesszük a felkockázott főtt tojást, 3 nyers tojást, sót, borsot, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zsemlemorzsát. Jól összekeverjük és belekanalazzuk a hasaaljába. Hústűvel vagy hurkapálcával összetűzzük, hogy ne folyón ki belőle a töltelék sütés közben.

Egy tepsibe teszünk 2 evk. zsírt és egy kevés vizet, bele rakjuk a töltött dagadót és lefedjük alufóliával. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 45 percet pároljuk, majd megfordítjuk és tovább sütjük lefedve amíg a hús jó puha lesz. Kb. 80 perc. Utána levesszük a fóliát és a tetejét pirosra sütjük, zsírjával locsolgatva 200 fokon.

Mindenképpen meg kell várni hogy kihűljön, mert csak akkor lehet szépen szeletelni. Hidegtálakra is kiváló.