Tejfölös karfiolleves recept

Kategória: Leves

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2017. április 20.

Nagyon finom, könnyed krémes gyorsan elkészíthető leves, amit mindenki saját ízlésére variálhat.

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 közepes nagyságú karfiol
  • 2 db. leveskocka
  • 3 db. sárgarépa
  • 1 db. petrezselyem
  • 2 evk. olaj
  • 2 evk. liszt
  • kis pohár tejföl
  • Egy csokor petrezselyemzöld
  • 2 babérlevél
  • só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint

A zöldségeket karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.

Egy nagyobb lábosba felhevítjük az olajat, beledobjuk a zöldségeket a karfiolon kívül. 1-2 percig pirítjuk, aztán megszórjuk 1 evőkanál liszttel és összepirítjuk. Só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint.

Annyi vizet öntünk hozzá, amennyi levest szeretnénk. Bele szórjuk a karfiolt, a babérleveleket és a leveskockát. Puhára főzzük.

Míg fő a levesünk, elkészítjük a habarást: a tejfölbe keverjük a másik evőkanál lisztet és 1-2 evk. forró levessel összekeverjük, majd a leveshez adjuk. Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet és még 1x összeforraljuk az egészet.