Indiai, paradicsomos csirkecombok recept

Kategória: Főétel

4 fő részére

Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora
Allergia: Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 60 perc
Idő: Konyha: indiai
Mikor: digestív
Nehézség: rafinált
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Zita
2017. január 10.

Ez egy igen exkluzív  étel, Mautner Zsófi receptje. Csak azoknak ajánlom akik kedvelik a távol keleti ízeket.  

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 kg csirkecomb
  • só, bors
  • 2 dl natúr joghurt
  • ? citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál friss gyömbér
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kk pirospaprika
  • 4 dkg vaj
  • 4 db. egész szegfűszeg
  • 2 db. babérlevél
  • koriander ízlés szerint
  • 1 rúd fahéj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz hámozott konzervparadicsom vagy friss koktélparadicsom
  • 1 dl tejszín

A csirkecombokat beszórjuk sóval, borssal. A joghurtot kikeverjük a citrom levével, a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával, pirospaprikával és a kurkumával.

A csirkét egy tálba leöntjük es összekeverjük evvel a joghurtos páccal és minimum 1 órára hűtőbe tesszük, de egy éjszakát is állhat. (szegfűszeg, babérlevél, koriander, egész fahéj) és illatosra pirítjuk.  A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és üvegesre pároljuk .

Ekkor hozzáadjuk a csirkét páccal együtt a hagymás fűszeres keverékhez és mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük 1 dl vízzel.  30 percig pároljuk fedő alatt, míg megpuhul.  A végén hozzáadjuk a tejszínt.

Köretnek rizst vagy párolt indiai zöldségkeveréket készítsünk.