Avokádókrém recept

Kategória: Hidegtál, Sütés nélküli

Alkalom: ebéd-vacsora, reggeli
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: mexikói
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2014. december 22.

Egészséges és ízletes szendvicskrémet szerettem volna gyártani, így esett a választásom az avokádókrémre. Az alapanyagról már sok jót hallottam, és állítólag cukorbetegek számára kifejezetten ajánlott.

Hozzávalók:

  • 2 puha érett avokádó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál puha vaj
  • bors
  • őrölt kömény
  • citromlé

Az avokádót félbevágjuk, kikanalazzuk a belsejét. Aprított fokhagymával, hagymával, vajjal, sóval, köménnyel és borssal összeturmixoljuk, és fél órát állni hagyjuk a hűtőben.Ennyi idő pont elég annak, hogy összeérjenek az ízek és már kenhetjük is a pirítósra a friss avokádókrémet. Reggelire, vacsorára, uzsonnára is megállja a helyét a finomság. A különleges ízek kedvelőinek ajánlom!