Répatorta recept

Kategória: Desszert, édesség, Édes sütemény

6 fő részére

Alkalom: Húsvéti receptek, uzsonna, gyerekzsúr, születésnap
Allergia: Tejmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 30 perc
Idő: Konyha: amerikai
Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Zita
2017. április 20.

A bizonyos répatorta melynek nincs répa íze. Legtöbbünk megijed ennek hallatán…hogy répából készült torta. Pedig aki nem kóstolja meg nem is tudja milyen élményt veszít. Ha nem mondják meg hogy mi van benne az ízéből soha nem jövünk rá.

Hozzávalók (6 adag):

  • Bögre: 2,5 dl
  • 1 és ? bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 teásk. szódabikarbona
  • 2 teásk. őrölt fahéj
  • 2 teásk. sütőpor
  • 1 teásk. só
  • 2 tojás
  • 1 bögre olaj
  • 1 teásk. vanília esszenc
  • ? bögre vörösáfonya
  • ? bögre apróra vágott dió
  • 2 bögre reszelt répa
  • A tetejére:
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg porcukor

A sütőt felmelegítjük 180 fokra.

A lisztet, cukrot, fahajat, sütőport, szódabikarbonát és a sót egy nagy keverőtálba fakanállal összekeverjük.

Egy kisebb tálba robotgéppel összedolgozzuk a tojásokat, olajat és a vaníliát. A tojásos keveréket hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Összedolgozzuk. Bele szórjuk a répát, diót és vörösáfonyát. Ha túl kemény a masszánk egy kis narancslével lehet lágyítani rajta.