Sült sajtos tészta recept

Kategória: Tészta

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. április 2.

Ez a tésztaétel valóban olyan egyszerű, mint amilyennek a neve mutatja. Különlegessége az ízesítésben rejlik. Gyakorlatilag bármilyen tésztából elkészíthető, de rövid csőtésztával mutat a legjobban. Sokan spagettivel készítik, én azt jobban szeretem meghagyni kizárólag főzésre.

Hozzávalók (4 adag):

  • 25 dkg rövid csőtészta
  • 5 dkg vaj + a kenéshez
  • 2 evőkanál liszt (én a kukorica lisztet szeretem hozzá, de jó a fehér liszt is)
  • fél l tej
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 kiskanál mustárpor, vagy 1 evőkaná mustár
  • kevés szerecsendió reszelék (elhagyható)
  • 25 dkg reszelt sajt

Amíg felforr a víz a tésztának, addig előmelegítjük a sütőt, egy üvegedényt pedig kivajazunk. Amíg fő a tészta, addig vaj, liszt és tej felhasználásával világos rántást készítünk. A kifőtt tésztát összekeverjük a rántással és az összes többi hozzávalóval, majd beleöntjük az üvegedénybe. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és máris mehet a sütőbe.

30 perc sütés után azonnal tálalhatjuk, némi zöldfűszerrel feldobhatjuk a tetejét. Bár nem éppen diétás étel, de egy fárasztó munkanap után bizony jól eshet.