Zöldbableves paradicsomosan recept

Kategória: Leves

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes, Tojásmentes
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2014. december 20.

Amikor először olvastam erről a párosításról, nem hittem a szememnek. Mivel azonban szeretek kísérletezni a konyhában, így előszeretettel vetettem magam bele a család számára új ízvilág megalkotásába.

Hozzávalók (2 adag):

  • 500 gr. zöldbab
  • 200 gr. fejtett bab (nem muszáj)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-2 és 1/2 liter víz szükség szerint
  • 1/2 doboz passzírozott paradicsompaszta
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • olaj
  • petrezselyemzöld

Sajnos nem mindig áll rendelkezésünkre friss zöldbab, én ilyenkor az üveges helyett a fagyasztottat részesítem előnyben. Nincs úgy szétfőzve, és az ízek is jobban bennemaradnak, mint a boltok polcain sorakozó üvegesekben. Lobogó vízbe tesszük a babot, ami általában nagyon gyorsan megfő egy kis só és finomra vágott hagyma társaságában.

Közben rántást készítünk, és felöntjük paradicsompürével. Belekeverjük a már megfőtt babba, egy kis cukorral is ízesíthetjük az egészet. Hogy mennyi paradicsom kell bele, az ízléstől függ. Nálam szokott lenni télről eltett paradicsompüré, amit nem csak olaszos tésztaételekhez használok szívesen, hanem bizony az újonnan kipróbált paradicsomos zöldbableveshez is, mivel a család tetszését maximálisan elnyerte.