Rostokban gazdag reggeli recept

Kategória: Előétel

2 fő részére

Alkalom: reggeli
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Diétás
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. március 24.

Diétázók és egészségükre kevésbé figyelők körében is gyakran felmerülő probléma, hogy mi kerüljön az asztalra reggelente. Evés nélkül nem érdemes útnak indulni, hiszen ha elhagytuk otthonunkat, máris indul a mindennapi rohanás, amikor lehet, csak koradélután lesz lehetőség újra valamit harapni. A szendvicsek és a reggeliző pelyhek mellett néha bizony jól jön valami olyan rostos finomság, ami hozzájárul az emésztés beindulásához és az egészség megőrzéséhez is.

Hozzávalók (2 adag):

  • zabpehely
  • víz
  • kevés barna cukor
  • fahéj
  • tej
  • mazsola

A zabpehely előnyeire nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. 2:1 arányban keverjünk el vizet és zabpelyhet, és körülbelül három percen keresztül főzzük. Akik nem tudnak lemondani az édességről, azok kevés barna cukorral édesíthetik, fahéjjal és kevés tejjel, gyümölccsel, mazsolával azonnal rostokban gazdag reggeli varázsolható az asztalra. Édesítésre a méz is remekül megállja a helyét.