Rántott hús sütőben recept

Kategória: Szárnyas, Főétel

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. január 12.

Szeretjük a rántott húst, nekem egy bajom van vele, méghozzá az utána lakásban terjengő olajszag. Bevallom, a hús fordítgatását, és a vele való pepecselést sem szeretem, ám ez nem jelenti azt, hogy ne kerülne gyakran az asztalra ez a hagyományos finomság, méghozzá nem másként, mint sütőben sütve. Igen, mert hogy lehet ilyet is!

A csirkemellhúst szoktam előnyben részesíteni, ez ugyanis gyorsan készen van, és egészséges – még a panír ellenére is. Négy főre két csirkemellfilét szoktam készíteni, és bár csirke fűszerkeverék nélkül is mennyei, de újabban használok hozzá ilyet. Ami extra, az a sós kréker aprítógépben összetört formában.

Hozzávalók (4 adag):

  • 70 dkg csírkemell
  • 3 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors

A sütőt előmelegítjük, sütőpapírt teszünk a tepsibe. Ezután jöhet a panírozás. A hússzeleteket először a fűszerrel elkevert olajba, majd a kekszmorzsába forgatjuk, és mehet is azonnal a tepsibe. Csirkemellhús esetében 15-20 perc elég neki. Külön sózást nem igényel a hús, hiszen ezt a szerepet ellátja a fűszersó és a sós keksz.

A legfinomabb burgonyapürével, aminek szintén számos változata készíthető. Ehhez javaslom a diósat. A dióbelet apróra törve megpirítjuk száraz serpenyőben, és összekeverjük a tört krumplival.

Jó étvágyat!