Őszi saláta kaporral recept

Kategória: Saláta

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: őszi ételek

Beküldte: Szita
2015. március 24.

Bár a szőlő miatt szezonális ételről van szó, de ősz környékén érdemes minél többször elkészíteni ezt a különleges ízű salátát. Hús is van benne, de a zöldségek sem hiányozhatnak, a szőlő, valamint a kapor pedig csak olyan plusznak számítanak, amelyek megadják egyedi karakterét a salátánknak.

Hozzávalók (2 adag):

  • szölő
  • kapor
  • bacon
  • csirkemell filé
  • olaj
  • bors
  • mazsola

Megpirítjuk a bacont, majd az ízes olajban a csíkokra vágott csirkemell filét pirítjuk, sóval és borssal meghintjük. Amíg fehéredik a husi, addig káposztát kockázunk fel, rászórjuk a csirkére, majd jöhetnek a szőlőszemek, de akár mazsolával is elkészíthető, ha éppen nincsen szőlőnk.

Miután a hozzávalók jól összemelegedtek, felöntjük tejszínnel, és kicsit forralunk rajta. A legvégén mehet bele a kapor, és már szedhetjük is a meleg tésztára. A bacont a tálaláskor tördeljük rá, de aki nem szereti, az ki is hagyhatja. Legközelebb rizzsel is kipróbálom, a barna változat talán vacsira is jobban megállja a helyét, mint a szénhidrátbomba tészta.