Különleges medvehagyma krémleves - ezúttal gombával recept

Kategória: Leves

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű

Beküldte: Szita
2015. január 5.

Sokáig nem használtam a konyhában a medvehagymát, de miután kipróbáltam, elég gyakran az asztalra szoktak kerülni belőle készült finomságok. Férjem kedvence a medvehagyma krémleves, amit legutóbb egy különleges betéttel, csiperkegombával készítettem. A hatás nem maradt el!

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej barna csiperke
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • csipet bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor medvehagyma
  • 4 szelet rozskenyér
  • vaj
  • 4 szelet sajt

Kevés egyszerűbb levest tudok elképzelni, mint a krémlevesek, s nincs ez másként a medvehagymából készült esetében sem. A gombákat felszeleteljük, kis olajon megpirítjuk ételízesítő és bors társaságában, majd hozzáadjuk a medvehagymát. Kis idő után tejfölt kanalazunk hozzá, végül egy liter vízzel felengedjük. Ha összeforrt az egész (nem kell sok idő neki), jöhet a turmixolás, és már készen is van a krémlevesünk.

Sajtos pirítóssal tálalva igazán finom.