Kolbászos savanyúkáposzta krumplival recept

Kategória: Egytálétel

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű

2014. december 20.

Az egytálételek nálunk általában hétköznap esténként kerülnek az asztalra, mert gyorsan elkészíthetőek és olcsón kihozhatóak, ami cseppet sem elhanyagolható szempont például hóvégén. Most tipikusan egy olyan magyaros egytálételt mutatnék be, amelyhez elég csak összeszedni a hűtőből és a spájzból néhány összetevőt, és mégis fenséges gőzölgő finomság varázsolható az asztalra- gyakorlatilag pár száz forintból.

Hozzávalók (2 adag):

  • egy nagy fej vöröshagyma,
  • két nagy marék savanyúkáposzta
  • 10 dkg kolbász
  • 5-6 szem közepes krumpli
  • bors

Amint láthatjuk, szinte alig kell valami a kolbászos savanyúkáposztás krumplihoz. A burgonyát kockákra vágjuk és feltesszük főni. Ezzel nincs is több dolgunk, nekiláthatunk az étel lényegi részéhez. A hagymát megpároljuk, rádobjuk a kolbászkarikákat. Hogy milyen kolbászt választunk az ételhez, az gyakorlatilag ízlésünkre, illetve a hűtő tartalmára van bízva. A csípős ízek kedvelői számára nem csak az ízesítéskor, de a kolbász megválasztásakor is érdemes erre figyelniük. Kevés kevergetés, párolás után jöhet a savanyú káposzta hozzá. Forgassuk össze jól, hogy a kolbászzsír mindenhol érje a káposztát.

Időközben elkészül a krumpli, melyet leszűrve szintén öntsünk bele a káposztás, kolbászos elegybe, és kicsit hagyjuk összerottyanni. Fehér kenyérrel az igazi, de aki vigyáz az alakjára nyugodtan fogyaszthatja enélkül is. Igazi magyaros ízvilág, olcsó alapanyagokból!