Karamellás, csokis ostya recept

Kategória: Desszert, édesség

2 fő részére

Alkalom: társasági ételek
Allergia: Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult

2014. december 20.

Kevés ideje van a főzésre, de nem szeretné desszert nélkül hagyni a családot? Ez a karamellás ostya pillanatok alatt elkészíthető, és minden korosztály szívesen fogyasztja.

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 csomag ostya
  • A csokikrémhez:
  • 10 dkg. étcsokoládé
  • 3 dl. tej
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 0,5 dl. rum
  • 20 dkg. vaj, vagy Rama margarin
  • 15 dkg. porcukor
  • A karamella krémhez:
  • 30 dkg. cukor
  • 5 dkg. vaj
  • 4 dl. tejszín

A csokikrémhez a hagyományos módon pudingot főzünk, majd ha elkészült, akkor rumot adunk hozzá és csokoládét tördelünk bele. Miután a csoki elolvadt, félretesszük hűlni. A vajat közben habosra keverjük cukorral, és a hozzáöntjük a pudingos krémhez.

A karamell készítéséhez először a cukrot karamellizáljuk, vagyis zsiradék hozzáadása nélkül világosbarnára pirítjuk. Miután levettük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, és kicsit összefőzzük. Gyakori kevergetés közben hűtjük ki.

Ha mindkettő krém kihűlt, nincs is más dolgunk, mint összeállítani az ostánykat. A készen kapható lapokat rétegezzük, közéjük pedig csokikrém és karamellkrém kerül felváltva. A sütemény tetejét díszíthetjük például olvasztott csokival. Az elkészült finomságnak egy éjszakára van szüksége a hűtőben, és másnap már szeletelhető, tálalható is.