Karácsony utáni gyomorkímélő saláta recept

Kategória: Saláta

Alkalom: karácsonyi receptek
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Diétás
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: téli ételek

Beküldte: Szita
2015. január 6.

Az ünnepek alkalmával hajlamosak vagyunk túlenni magunkat. Ilyenkor nincs is más vágyunk a vendégségről vendégségre járva töltött időszak után, mint valami gyomorkímélő, könnyed étel, amely ugyanakkor az éhséget is csillapítja. Sokan vagyunk úgy vele, hogy maradt az ünnepekről nem kevés maradék, amiket jó lenne valamilyen más formában elfogyasztanik, és megmenteni. Sült vagy főtt hússal is elkészíthető a következő saláta, amelyet akár a munkahelyre is magunkkal vihetjük ebédre.

Hozzávalók:

  • jégsaláta
  • ruccola
  • 2 szem füge
  • sült esetleg főtt hús
  • natúr joghúrt
  • 2 db mandarin
  • gyömbér
  • 1 db gránátalma

Mint a salátákkal kapcsolatban már megszokhattuk, csak a hozzávalók elkeverésére van szükség. Ilyenkor már jóformán csak előrecsomagolt salátát szerezhetünk be, abból azonban bőséges választék áll rendelkezésre. Jégsali, vagy ruccola, madársaláta, vagy más típusok- ízlés függvénye, melyikből kerül a salátástálba. Keverjük bele a maradék husit kockákra vágva. Két szem aszalt füge megadja a saláta alapízét, az öntet pedig a krémességről gondoskodik.

A natúr joghurtba egy-két mandarin héját, és kb. másfél centi hosszú gyömbért reszelünk. Mindezt már önthetjük is a salátára, gránátalma magokkal pedig izgalmas színkontrasztot kölcsönözhetünk az egésznek. Imádjuk a gránátalmát, és bár nem olcsó, de egyszerre ritkán eszünk meg egy darabot, salátában fogyasztva pedig egész kevés is elég belőle. A felvágott gyümölcs még hűtőn kívül is remekül eltartható.

Könnyed, a hús miatt mégis laktató salátát kapunk így, ami nagyon jól tud esni a töltött káposzta, rántott hús, édességek és kalóriadús köretek után.