Eperkrémleves mentával és tejszínnel recept

Kategória: Leves

Alkalom: ebéd-vacsora
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű

2014. december 16.

Nyáron friss eperből készítem, de télen muszáj beérnem a fagyasztott változattal. A család szereti a gyümölcsleveseket, ezt pedig nagyon egyszerű elkészíteni, pár perc alatt az asztalra varázsolható a különleges ízvilágú leves, amit egy kis mentával bolondítok meg.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg. friss eper (télen fagyasztott)
  • 1 nagy doboz eper joghurt
  • annyi tej amennyire hígra szeretnénk
  • nádcukor
  • 3 evk. habtejszín
  • 1 csokor friss menta

A kettévágott epreket összeturmixolom a habtejszínnel, tejjel, eper joghurttal és cukorral, mentalevéllel, majd a végén beledobálok néhány szem egész epret. Az édesítés akár el is maradhat, de legjobb, ha nádcukor kerül a levesbe, nem a hagyományos. A leves vaníliafagylalttal tálalva igazán fenséges. Feldobható a tányér egész mentalevéllel is, a siker biztosan nem marad el.