Csicseriborsó krém vagyis humusz recept

Kategória: Hidegtál, Sütés nélküli

Alkalom: társasági ételek, uzsonna
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: pofonegyszerű

2014. december 17.

Sokan csak csicseriborsó krémként ismerik ezt a receptet, és bár elég ritkán kerül a magyarok asztalára, mégis érdemes lenne gyakrabban választani ezt a finomságot. Kitűnő szendvicskészítéshez, de tortilla chips mellé is megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • Hozzávalók:
  • csicseriborsó
  • bors
  • olívaolaj
  • chilli paprika

A konzerv csicseriborsó azért javasolt, mert a nyers változatot több órára be kell áztatni, majd főzni. A konzerv már alapból puha, így nincs más dolgunk vele, mint saját levében botmixerrel pépesíteni. A sűrűséget fél csésze vízzel állíthatjuk be, hogy könnyen kenhető, fogyasztható legyen. Ízesítésnek sót, borsot javaslok, az olívaolaj sem maradhat ki belőle, aki pedig szereti a csípős ízeket, annak a chilli paprika ajánlott.

A csicseriborsó krémmel kenhet kenyeret, pirítóshoz kifejezetten fenséges. Ha tart a kalóriáktól, akkor teljes kiörlésű kenyérrel célszerű fogyasztani. Különleges, mégis nagyon egyszerű ételről van szó esetében.