Császárzsemle házilag recept

Kategória: Falatka, Sós sütemény

4 fő részére

Alkalom: reggeli
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. április 2.

Fenséges illatú finomság, ami pillanatok alatt összeállítható. A házilag készített császárzsemle száraz és nedves összetevőit külön-külön keverjük el. Lássuk, melyek ezek!

Hozzávalók (4 adag):

  • 500 gr liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2,5 evőkanál cukor
  • 3/4 teáskanál só
  • 1 felvert tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl víz

Összegyúrjuk mindet, az állagon max. egy deciliter víz hozzáadásával módosíthatunk a végén. Kevés ideig pihentetjük a tésztát, majd kis cipókra osztjuk. A tepsiben 30 perc kelesztésre van még szükség, majd közvetlenül sütés előtt vajjal, vagy tojással megkenhetjük, mehet a tetejére lenmag, reszelt sajt, szezámmag, vagy sajt is. Negyedóra alatt készre sülnek a zsemléink, melyeket akár a munkahelyre is elvihetünk, de a gyerekeknek is csomagolható belőle szendvics. Jó étvágyat!