Babsaláta recept

Kategória: Előétel, Saláta

2 fő részére

Alkalom: uzsonna, reggeli
Allergia: Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2015. január 8.

Ez egy rendhagyó saláta, aki eddig megkóstolta nem csalódott benne. Tartalmas, különleges ízvilág. Magába, köretnek sültekhez, fasírthoz, hidegtálhoz is kiváló.

Hozzávalók (2 adag):

  • 500 gr. szárazbab
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál olivaolaj
  • só, bors
  • 1 kígyóuborka
  • 3 savanyú uborka
  • 3-4 szál újhagyma
  • 2 evőkanál fehérbor (elhagyható)

A babot előző este beáztatjuk. Másnap sós vízbe megfőzzük és leszűrjük. A hagymákat, uborkákat apró kockákra vágjuk

A babhoz hozzáadjuk a hozzávalókat és jól összekeverjük, óvatosan hogy a bab ne törjön össze. Fehérborral még pikánsabb az íze, de nyugodtan el is lehet hagyni.

Ez a saláta akkor a legfinomabb ha összeérnek az ízek, ezért érdemes tálalás előtt egy pár órával elkészíteni.