Áfonyás diós fasírt recept

Kategória: Szárnyas, Főétel

4 fő részére

Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes
Árkategória: drága
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. január 6.

A külünleges ízek kedvelői számára ajánlom ezt a receptet, amelyhez semmi extrára nincsen szükség, mégis fenséges finomság készíthető el. A pulykahús remek kiegészítője a dió és az áfonya, lássuk, hogyan áll össze mindez fasírt formában!

Hozzávalók (4 adag):

  • 60 dkg pulyka felsőcomb darálva
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1,5-2 evőkanál aszalt áfonya, kicsit átdarabolva
  • 4 evőkanál törött dió
  • 1 kis teáskanál rozmaring felaprítva
  • só, bors

A fasírtkészítés nagy előnye, hogy gyorsan megvagyunk vele, hiszen csak az összetevőket kell jó alaposan eldolgozni. Ebben az esetben is hagyjunk kis időt arra, hogy átjárják az ízek az egyes alkotóelemeket, és a zab felszívja a felesleges nedvességet. Vendégeket várva is gyorsan összedobhatjuk, és frissen süthetjük ki, ha megérkeztek. Formálhatunk belőle rudakat, lapocskákat, vagy kicsit kerekebb fasirtokat, forró olajban pedig valóban percek alatt készre sül a húsféleség.