Sűlt padlizsános szendvics recept

Kategória: Falatka, Előétel, Gyors étel, Hidegtál

6 fő részére

Alkalom: társasági ételek, Apero, uzsonna, Szilveszter
Allergia: Cukormentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 30 perc
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Konyha: görög
Mikor: aperitív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Kicsimama
2015. november 20.

Ez a padlizsános szendvics, remek vacsora mely gyorsan ekészíthető, és még a gyerekek is kedvelik. A sűlt padlizsán édeskés ízt kap a sütés során. Télen is szoktunk venni 1-2 darabot ha találunk, és kicsit vissza esünk a nyárba a paradicsom-padlizsán kombinációval.

Hozzávalók (6 adag):

  • 1-2 padlizsán
  • lilahagyma vékonyan felszeletelve
  • paradicsom vékonyan felszeletelve
  • olivaolaj
  • só, fehérbors

A padlizsánt megmossuk, ha zsengék akkor héjával együtt, nyár vége felé már meghámozzuk őket és kb. 5-6 mm-s karikákra vágjuk.

Jól besózzuk őket mindkét felükön, és egy edényben állni hagyjuk, hogy levet engedjen, közben legalább egyszer átforgatjuk őket, majd legkevesebb 1 óra múlva leszűrjük és papírtörlővel leitatjuk a fölösleges folyadékot.

Felhevített olajban mindkét felüket megsütjük és beborítjuk velük a kenyérszeleteket.

Amikor ez megvan, rátesszük a paradicsom szeleteket és a lilahagyma szálakat. Egy picit megsózzuk (vigyázzunk vele, mert a padlizsán már eleve sós), és megborsózzuk, majd enyhén meglocsoljuk olivaolajjal.

Másnap is nagyon finom.