Tortilla lap házilag recept

Kategória: Tészta

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: mexikói
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. január 4.

Receptjeimből már biztosan kiderült, hogy nagyon szeretjük a mexikói ízeket, és gyakran készül a családnak tortilla, mindenféle gazdag töltelékkel. A boltokban sajnos elég drága a tortilla lap, ezért régóta keresgéltem olyan receptet, aminek segítségével egyszerűen, gyorsan elkészíthetem otthon is a sokféle finomság alapanyagát.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • fél liter víz
  • 3 evőkanál olaj
  • egy kevés só

Ha van otthon aprítógép, az hasznos segítőtárs, hiszen jól elegyíthető vele a massza. Persze akkor sincs gond, ha nincs ilyenünk, én is kézzel gyúrom össze, majd nyújtom a tésztát. Érdemes 20 percet pihentetni az egészet, mielőtt köröket vágnánk le belőle. Érdemes egy fedő, vagy tányér körül körbevágni a tésztát, így biztosan szimmetrikus lesz a kör. A leeső részeket újra összegyúrhatjuk, és készülhet belőlük még egy-kettő tortilla.

A legjobb benne, hogy azonnal süthetjük is száraz serpenyőben, és melegen tálalhatjuk a családnak. A töltelék összeállítása semmiből nem tart, ráadásul rendkívül változatos ízvilággal láthatjuk el a kész lapocskákat. Húsok, zöldségek, mártások, nyers és párolt falatok- a lehetőségek száma valóban végtelen, csakúgy, mint a fűszerezésé.