Salátaleves recept

Kategória: Leves

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes
Árkategória: olcsó
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: nyári ételek, tavaszi ételek

2016. július 4.

Mikor véget érnek a hideg téli napok, mindenki egy kis könnyű ételre vágyik. Ez a leves a tavasz kezdetét idézi fel a konyhánkba. Az első friss fejessalátából készűlt jó kapros tejfölös finomság biztosan ízleni fog még a gyerekeknek is.

Hozzávalók:

  • 1 fej zöldsaláta
  • 2 l víz
  • 4 cikk fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • só, bors
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 3 szelet szallonna
  • 3 tojás
  • ecet

Daraboljunk fel 1 fej salátát.

Tegyünk fel főni 2 l vizet, dobjunk bele 4 cikk apróra vágott fokhagymát, 1 csokor apróra vágott zöldkaprot és 4-5 kávéskanál sót.

Amikor forr a víz, dobjuk bele a salátát. A saláta pár perc alatt megfő.

   
2 púpos evőkanál lisztből és 2 dl tejből eresztéket készítünk. Ügyeljünk, hogy a tejet apránként keverjük a liszthez, hogy sima legyen, ne legyen csomós, majd keverjük a levesbe és forraljuk fel.
 
Púpos rántotta (omlett)   
 
2-3 szelet szalonnát felkockázunk és egy nagyobb serpenyőben megpirítunk.

3 tojást felverünk, sóval, borssal ízesítjük, majd 1 kanál lisztet keverünk bele. Ezt is csomómentesre kell keverni, majd 1-2 kanál tejjel hígítjuk, és rátöltjük a szalonnára. Tulajdonképpen egy omlettet készítünk. Ha megsült szép pirosra, egy lapát segitségével átfordítjuk a másik oldalára. Ha az is megsült, átrakjuk egy lapostányérra és kockákra vágjuk.Beletesszük a levesbe és egy kis ecettel ízlés szerint megsavanyitjuk.

   
Tálaláskor tejfölt teszünk a tányérba.