Rizses csirkemáj szójaszósszal és halszósszal recept

Kategória: Gyors étel, Szárnyas, Főétel

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: drága
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: 20 perc
Konyha: vietnámi
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Kicsimama
2016. február 29.

Ezt a receptet azoknak ajánlom akik bátran megkóstolják az új ízeket. Halszósszal ízesíteni nem szokványos, de a végeredmény mennyei. Új ízvilágot teremt a megszokott ételeinknek. Természetesen nem elhanyagolandó a minősége ennek a szósznak. Érdemes a drágább fajtát választani, amely Vietnámból lett importálva. 

Hozzávalók (4 adag):

  • 1/2 kg. csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evk olaj
  • 1 csapott evk kristálycukor
  • halszósz
  • szójaszósz
  • 1 teáskanál curry por
  • frissen őrölt bors
  • 1 bögre rizs ( 2 1/2 dl.bögre)
  • 2 bögre víz
  • 2 teáskanál ételízesítő
Egy 2 és fél dl bögrével kimérjük a rizst és szűrőben átmossuk. Kétszer annyi vízzel és 2 teáskanál ételízesítővel oda tesszük főni. Főzőtasakos gyors rizst is használhatunk. 
   Az olajat felforrósítjuk hozzáadjuk a cukrot és amikor felolvadt, beletesszük a felszeletelt hagymát és karamellizáljuk. Amikor már szép barnás színű, hozzáadjuk a megtisztított és nagyobb darabokra vágott májat is. Megborsózzuk és megszórjuk a curry porral. Együtt pirítjuk, míg a máj kifehéredik és már nem véres a belseje. Ekkor adjuk hozzá a szójaszószt és halszószt. 
 Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rizst is. Miután összevegyítettük, megkóstoljuk és utánaízesítjük a két szósszal ízlés szerint.
 
Nem kell megsózni, mert a szószok, eleve sósak, de egyébként is a májat csak tálaláskor érdemes megsózni mert megkeményedik.