Quesadilla, avagy tortilla salsával recept

Kategória: Előétel, Saláta, Szósz

2 fő részére

Alkalom: uzsonna
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: mexikói
Nehézség: közepesen bonyolult

Beküldte: Szita
2015. január 5.

Kicsik és nagyok egyaránt odáig vannak a tortilla felhasználásával készült finomságokért, így nálunk általában mindig van otthon a fagyasztóban vagy a spájzban, ráadásul mostanában a bolti helyett egyre gyakrabban készítek saját kezűleg is. A quesedilla egy egyszerűen elkészíthető, mégis fenséges étel, ami akár vacsira, akár ebédre kitűnő választásnak bizonyul.

 

Hozzávalók (2 adag):

  • 2 lap tortilla
  • ízlés szerint kb. 5-8 dkg sajt reszelve
  • Hozzávalók a salsa mártáshoz:
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 nagyobb paradicsom
  • fél kaliforniai paprika
  • 3 szál petrezselyemről a levelek
  • ízlés szerint csili paprika karikák

A tortilla egyik oldalát áthevítjük száraz serpenyőben, ahogy az alap tortillát szoktuk készíteni, majd ha már hólyagosodik, akkor megfordítjuk, és sajtot szórunk a tetejére. Ekkorra általában már jól hajtható a tortilla, amit félbehajtunk, és addig melegítjük, míg a sajt gusztusosan meg nem olvad a lapok között. Miután cikkekre vágtuk, tejföllel, vagy salsa szósszal tálalhatjuk.

A salsa egyébként házilag is könnyen elkészíthető, és ízében sokkal teltebb, gazdagabb, mint a boltokban kapható változat, ráadásul így tudjuk is, mi van benne.

Csak annyi a dolgunk a hozzávalókkal, hogy apróra daraboljuk, és jól összekeverjük. Nem csak a tálaláskor tehetünk a tortilla tetejére belőle, de a csípős-pikáns ízek szerelmesei számára ajánlott a sajt tetejére, még a félbehajtást megelőzően is tenni keveset.