Quesadilla, avagy tortilla salsával recept
2 fő részére
Alkalom: uzsonna
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: mexikói
Nehézség: közepesen bonyolult
Beküldte: Szita
Kicsik és nagyok egyaránt odáig vannak a tortilla felhasználásával készült finomságokért, így nálunk általában mindig van otthon a fagyasztóban vagy a spájzban, ráadásul mostanában a bolti helyett egyre gyakrabban készítek saját kezűleg is. A quesedilla egy egyszerűen elkészíthető, mégis fenséges étel, ami akár vacsira, akár ebédre kitűnő választásnak bizonyul.
Hozzávalók (2 adag):
- 2 lap tortilla
- ízlés szerint kb. 5-8 dkg sajt reszelve
- Hozzávalók a salsa mártáshoz:
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 2 nagyobb paradicsom
- fél kaliforniai paprika
- 3 szál petrezselyemről a levelek
- ízlés szerint csili paprika karikák
- ízlés szerint kb. 5-8 dkg sajt reszelve
A tortilla egyik oldalát áthevítjük száraz serpenyőben, ahogy az alap tortillát szoktuk készíteni, majd ha már hólyagosodik, akkor megfordítjuk, és sajtot szórunk a tetejére. Ekkorra általában már jól hajtható a tortilla, amit félbehajtunk, és addig melegítjük, míg a sajt gusztusosan meg nem olvad a lapok között. Miután cikkekre vágtuk, tejföllel, vagy salsa szósszal tálalhatjuk.
A salsa egyébként házilag is könnyen elkészíthető, és ízében sokkal teltebb, gazdagabb, mint a boltokban kapható változat, ráadásul így tudjuk is, mi van benne.
Csak annyi a dolgunk a hozzávalókkal, hogy apróra daraboljuk, és jól összekeverjük. Nem csak a tálaláskor tehetünk a tortilla tetejére belőle, de a csípős-pikáns ízek szerelmesei számára ajánlott a sajt tetejére, még a félbehajtást megelőzően is tenni keveset.