Pisztráng serpenyőben sütve recept

Kategória: Hal étel, Főétel

4 fő részére

Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek, karácsonyi receptek
Allergia: Cukormentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Jellemzők: Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Kicsimama
2015. szeptember 9.

A pisztráng az egyik legkedveltebb halfajta, rendkívül egészséges a húsa. Ha konyhakészen vesszük, még macera sincs vele.

Hozzávalók (4 adag):

  • 4 konyhakész Pisztráng
  • só, bors
  • 250 gr liszt vagy kukoricaliszt
  • 2 kanál kókuszzsír

A megtisztított konyhakész egész pisztrángot hideg vízzel megmossuk és papírtörlővel áttöröljük.

Sózzuk, borsózzuk kívül bejül, majd lisztbe vagy kukoricalisztbe forgatjuk.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt (ha nincsen akkor kevés olajat használhatunk) . 3-4 perc alatt pirosra sütjük az egyik oldalát, majd a másik oldalát is. Ne forgassuk meg hamarabb, mert odaragad.

Fokhagymás tejföllel és bár

A megtisztított konyhakész egész pisztrángot hideg vízzel megmossuk és papírtörlővel áttöröljük.

Sózzuk, borsózzuk kívül bejül, majd lisztbe vagy kukoricalisztbe forgatjuk.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt (ha nincsen akkor kevés olajat használhatunk) . 3-4 perc alatt pirosra sütjük az egyik oldalát, majd a másik oldalát is. Ne forgassuk meg hamarabb, mert odaragad.

Fokhagymás tejföllel és bármilyen körettel tálaljuk.

milyen körettel tálaljuk.