Meggyleves recept

Kategória: Leves

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2015. szeptember 9.

Meleg nyári napokon, igazi felfrissülést hozhat egy jól behűtött meggyleves. Télen fagyasztott meggyből, melegen is fenséges.

Hozzávalók (4 adag):

  • ? kg magozott meggy
  • 1,5 l víz
  • cukor
  • késhegynyi só
  • 3-4 szegfűszeg
  • 1 egész fahéjrúd
  • 2 evk liszt
  • tejszín

Egy lábosba odatesszük a vizet főni. Ízlés szerint rakunk bele cukrot, késhegynyi sót, a szegfűszeget és a fahéjat. Amikor fő, beletesszük a meggyet.

Közben egy csészében habarást készítünk 2 csapott evőkanál lisztből és annyi tejszínből , hogy tejfől sűrűségű legyen.

Ha a meggy megfőtt, állandó keverés mellett a leveshez öntjük. Ez azért fontos, hogy ne legyen csomós.