Hamburger otthon recept

Kategória: Főétel

4 fő részére

Alkalom: társasági ételek
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: amerikai
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. március 24.

Alig ismerni olyan embert, aki ne szeretné a hamburgert. Persze lehet ellene kampányolni a kalóriák miatt, de még a diétázók is hajlamosak néha elcsábulni egy finom, meleg, ropogós hamburgerre. A titok természetesen az összetevők minőségében rejlik, és e téren a gyorséttermek valóban elbújhatnak a házilag készített hamburger mellett. Érdemes a húst is saját kezűleg összeállítani, formázni és kisütni.

Hozzávalók (4 adag):

  • 750 g darált marhahús
  • fél kávéskanál só
  • fél kiskanál bors

És ez valóban csak ennyi. Nincs szükség mindenféle extra fűszerkeverékre, sokszor a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. A fenti mennyiségből körülbelül 8-10 darab húspogácsát tudunk elkészíteni. Grillen az igazi kisütni a marhahúst, jellegzetes ízt kap tőle, ami máshogy nem elérhető.

Graham zsemlével szoktam készíteni a hamburgert, amit megpirítok, majd ruccolát, salátát, paradicsomot és tzatziki öntetet teszek közé. Természetesen csak a fantáziára van bízva, hogy mivel dobjuk fel az íz világot, a gombától kezdve a lilahagymán keresztül sokféle grillezett zöldség is mehet bele. És igen, ebben tényleg nincs mustár és ketchup, tehát akik szeretnék elhagyni mindennapjaikból ezek fogyasztását, azok is megtalálják a megfelelő öntetet.