Garnélarákos spagetti recept

Kategória: Tészta

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes
Árkategória: drága
Idő: Konyha: olasz
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. január 5.

Kifőzzük a spagettit, hagyhatjuk éppen roppanósra is, ahogyan az olaszok szeretik.
Felhevített olajba gömbért és fokhagymát reszelünk, majd rádobjuk a meleg vízben kiolvasztott garnélákat. Jól feltekerjük a hőmérsékletet, hogy alaposan átpiruljanak a kis finomságok.
Végül mehet rá a kínai kel és egy fél citrom leve, kicsit összehevítjük, hozzáöntjük a főtt spagettit, és jól átforgatjuk. Addig tálaljuk, míg meleg. A végén citromot, vagy akár lime-ot is facsarhatunk rá. Különleges, keleties tésztaétel.

Hozzávalók (2 adag):

  • 20 dkg spagetti tészta
  • 15 dkg fagyasztott garnéla
  • 2 evőkanál olaj
  • kb 2 cm darab gyömbér hámozva
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • fél citrom héja, leve
  • 2 evőkanál csiliszósz
  • 2-3 levél kínai kel

Különleges ízvilág varázsolható az asztalra az alábbi alapanyagok felhasználásával. Tény, hogy nem mindig vannak ezek otthon, de ha a bevásárlás alkalmával eszünkbe jut ez a recept, nem sokmindent kell beszerezni hozzá. Kísérletező konyhatündérek tetszését biztosan elnyeri majd a garnélás spagetti.