Fasírt répás paradicsomszósszal recept

Kategória: Szósz, Főétel

4 fő részére

Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 30 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Kicsimama
2016. szeptember 15.

Ha szeretitek a fasírtot, akkor hátha vevők vagytok egy más ízvilágra is. Ez egy sajtos fajta, nagyon különleges. A répás paradicsomszósszal nagyon könnyed ebédet készíthetünk a családnak. És biztos hogy a gyerekek is szeretni fogják. 

Hozzávalók (4 adag):

  • A fasírthoz:
  • 500 gr darálthús
  • 1 tojás
  • kis csokor zöldpetrezselyem
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 maroknyi reszelt sajt
  • 1 ek liszt
  • 1 ek tejföl
  • só, bors ízlés szerint
  • kenyérmorzsa
  • A szószhoz:
  • 2 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 répa
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 babérlevél
  • 1 csipet oregano
  • 1 csipet bazsalikom
  • só, bors
  • cukor ha szükséges

A fasírthoz a hozzávalókat összekeverjük. Kis golyókat formázunk és a zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban vagy kókuszzsírban szép pirosra sütjük.

A szósz:
A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon karamelizáljuk magas hőfokon. Beletesszük a lereszelt répákat és együtt pirítjuk tovább. Majd belekerül a fokhagyma és a fűszerek. Kissé összepirítjuk, majd feltöltjük a paradicsomlével. Jól összefőzzük, hogy a szósz összeálljon, majd a fasírtokat is beletesszük. Készre főzzük az egészet. Ha kell, még utána ízesítjük ízlés szerint
   
Burgonyapürével tálaljuk.