Csirkecomb zöldséges körettel recept


4 fő részére


Beküldte: Kicsimama
2015. november 20.

A csirkecombot is fel lehet dobni egy másfajta körettel mint a burgonya, rizs vagy a párolt zöldség. Itt van egy vele együtt sült thai ízesítésű zöldség keverék. Gyorsan össze dobható, csak ki kel várni amíg a hús és a köret együtt megsül.

Hozzávalók (4 adag):

  • 4 egész csirkecomb
  • 200 gr. konzerv vörösbab
  • 200 gr. konzerv kukorica
  • 200 gr. apróra vágott sárgarépa
  • 200 gr. kockára vágott paradicsom
  • 200 gr. zöldbab
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 4-5 szál rozmaring
  • olivaolaj
  • só, bors
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 kk curry vagy kurkuma

A sózott, borsozott csirkecombokat (lehet felső vagy alsó is) kevés olivaolajon mindkét oldalán megpirítjuk 2-2 percig.

Egy tálban összekeverjük a kukoricát, répát, babot, zöldbabot és a kockázott lilahagymát. Fűszerezzük és rá tesszük a paradicsomokat. A húst rá tesszük a zöldségekre, rozmaringszálakkal megszórjuk és alufóliával befedjük.

180 fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Kb. 20 perc után levesszük az alufóliát.