Amerikai káposztasaláta recept

Kategória: Előétel, Gyors étel, Saláta, Sütés nélküli

4 fő részére

Alkalom: Apero, uzsonna, reggeli
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 20 perc
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Konyha: amerikai
Mikor: aperitív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Mariska
2016. szeptember 15.

Az utóbbi időben, az amerikai káposztasaláta nagyon kedvelt lett idehaza is. Gyors, egyszerű, és mennyei édeskés ízvilága nagyon fel tudja dobni a grill húsokat, a sülteket, de lehet akár sült krumpli mellé is fogyasztani. Mindegy hogy reggeli, ebéd vagy vacsora, azok is szeretni fogják akik eddig nem rajongtak a káposztáért. 

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 kisebb fej káposzta, vagy egy fél
  • 1 fej lilahagyma
  • 2-3 répa
  • 6 evk majonéz
  • 1 evk mustár
  • 2 evk tejföl
  • só, bors
 A  káposztát vékonyra felszeleteljük, vagy gyaluljuk. A répát a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát vékonyra szeleteljük. Jól összekeverjük, hogy szépen eloszoljanak a hozzávalók.
 
Közben elkészítjük az öntetet. Egy részét a majonéznek elkeverünk 1-2 evőkanál mustárral és 2 rész tejföllel. Megsózzuk és a salátára öntjük. Keverjük össze, borsózzuk, majd hagyjuk egy kicsit összeérni fogyasztás elött. 
 
Fogyaszthatjuk önálló salátaként, de köretnek húsok mellé is.