Tonhalas sült tészta recept

Kategória: Gyors étel, Tészta

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. január 5.

Nem a legdiétásabb finomság, de valljuk be, sokszor az egész napos munka után hazaérve másra sem vágyunk, mint valami laktató, és persze gyorsan elkészíthető ételre, ami az egész család tetszését elnyeri. Amikor nincs idő hosszabb előkészületekre, és a gyerekek is éhesen kerülgetnek a konyhában, akkor a tonhalas sült tészta mindig jó választásnak bizonyul. Mindössze harminc percre van szükség az elkészítéséhez onnantól, hogy elővesszük a hozzávalókat, egészen a gőzölgő finomság tálalásáig.

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanálk olasz fűszerkeverék
  • bors ízlés szerint
  • 2 doboz tonhal konzerv, lehetőleg jó minőségű és sós lében eltett
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • néhány szem zöld olíva
  • 20 dkg trappista, vagy ementáli sajt

Amíg feltesszük a vizet forrni, és előmelegítjük a sütőt, addig pont elég idő áll rendelkezésre az alapanyagok összekeresgéléséhez. Gyakorlatilag bármilyen tészta alkalmas hozzá, de ha választhatunk, akkor például a fussilli remek döntés.

A főtt tésztára olívaolajat, fűszereket teszünk, majd jöhet rá a kukorica, a tonhal, és a sajtnak több mint fele. Miután jól összedolgoztuk, már önthetjük is bele a hőálló tálba, a tetejére pedig a maradék sajtot rászórjuk. 15-20 perc alatt készre sül , tálaláskor pedig a sült tésztákhoz méltó ínycsiklandó jelleggel csábítja az asztalhoz az éhes családtagokat.

A különleges ízvilág kedvelőinek akár kaporral is meghinthető, vagy egy kis paradicsom is mehet bele, így még teltebb ízek érhetőek el, a mediterrán hangulatot megteremtve a konyhaasztalnál.