Zöldségpástétom kukoricával és gombával recept

Kategória: Előétel

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora, uzsonna, reggeli
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: pofonegyszerű

2014. december 20.

Számos variációban elkészíthetőek a zöldségpástétomok, és amellett, hogy egészségesek, kitűnő választásnak bizonyulnak reggelire, vacsorára. Most jöjjön egy kukoricával és gombával készíthető változat, ami rendkívül finom és laktató.

Hozzávalók (2 adag):

  • 10 dkg főtt kukorica
  • egy kis doboz gomba
  • firss vagy szárított bazsalikom
  • egy pici csípős chilly paprika
  • bors
  • egy nagy evőkanálnyi olívaolaj

Legjobbak a friss összetevők, de ha csak konzerv áll rendelkezésünkre, azokból is finom pástétom készíthető. Egészen egyszerűen csak egy tálba tesszük a hozzávalókat, és pépesítjük a megfelelő konyhai robotkép segítségével. Extra szűz olívaolajat teszünk az egészre, és máris elkészült a zöldségpástétom.

Fogyasztható azonnal, de akár este elkészítve reggelre mennyei szendvicsfeltét készül belőle, ugyanis egy éjszaka alatt az ízek még jobban összeérnek. Ha a tálalásra is adni szeretnénk, akkor kis üvegtálkákba tegyük, a friss bazsalokomlevél pedig mind aromát, mind látványt illetően jól megy hozzá.