Zöldfűszeres karaj egyben sütve recept

Kategória: Hidegtál, Sertés, Főétel

6 fő részére

Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek, karácsonyi receptek, Szilveszter
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 20 perc
Idő: Jellemzők: Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Kicsimama
2015. november 20.

A sült húsok általában Ünnepi asztalokra szoktak kerülni. Bár, a hétköznapokba is bele lehetne csempészni, mivel napokig eláll a hűtőben. Így, csak a körettel kell babrálni és készen is van a finom, változatos hétköznapi vacsora.

Hozzávalók (6 adag):

  • 1 kg. csont nélküli sertés karaj
  • 2 evk. sertés zsír
  • só, bors
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű

Körülbelül 1 kg. csont nélküli karajt serpenyőben kevés zsiradékon pár perc alatt körbepirítunk (kérgesítjük).

Ezután sózzuk, borsózzuk és egy rácsos tepsibe tesszük.

A húst pár helyen beirdaljuk, 3-4 cikk fokhagymát kissé összenyomunk és a mélyedésekbe tesszük. 2-2 ág rozmaringot és kakukkfüvet teszünk a rácsra a hús alá és felé.

Ráöntjük a serpenyőben maradt szaftot és 150 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük.

Tányérra szedjük, ráöntjük az alatta összegyűlt szaftot, és alufóliával letakarva 15-20 percig pihentetjük. Éles késsel szép vékonyra szeleteljük.