Virsli leveles tésztába recept

Kategória: Falatka, Előétel, Gyors étel

6 fő részére

Alkalom: társasági ételek, ebéd-vacsora, Apero, uzsonna
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: aperitív, digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Zita
2015. szeptember 7.

Ezt a finom ebédet vagy vacsorát nagyon gyorsan el lehet készíteni. Nagyon mutatós és laktató. Gyerekek imádni fogják.

Hozzávalók (6 adag):

  • 10-12 db. virsli
  • 1 csomag friss vagy fagyasztott leveles tészta
  • 1 tojás
  • ketchup
  • mustár
  • tetejére reszelt sajt

A mélyhűtött leveles tésztát 20 percet hagyjuk szobahőmérsékleten állni hogy könnyebben tudjuk kinyújtani. Vékony téglalap alakúra nyújtjuk majd kb. 1,5 cm vastag csíkokra vágjuk hosszában.

Megkenjük vékonyan ketchuppal és mustárral.

A virslire tekerjük spirál formájában. Ha túl hosszú a virsli, el lehet vágni kettőbe vagy akár kisebbekre is. Sütőpapírt teszünk a sütőrácsra és ráhelyezzük a virslis tekercseket. Megkenjük a felvert sós tojással. 

Reszelt sajttal megszórjuk.

170 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.