Velő tojással recept

Kategória: Előétel

Alkalom: reggeli
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2015. január 6.

A velő egy olyan étel amitől sokan idegenkednek. Valahogy a hangzása nem ingerli az ízlelőbimbóinkat. Pedig ha jól el tudjuk készíteni akkor egy nagyon finom és különleges fogás kerülhet az asztalra. Ráadásul nagyon gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés velő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem levél
  • 2-3 tojás
  • só, bors

Az apróra vágott hagymát egy kevéske olajon megpirítunk, majd beletesszük a hártyájától megtisztított, és kissé feldarabolt velőt.

Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk és jól átforgatjuk a hagymával, míg a színét megváltoztatja és átsül. Pár perc az egész.

Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem leveleket, azzal is átforgatjuk. Óvatosan kevergessük, hogy ne nagyon törjön össze a velő.

A tojásokat felverjük és a velőre öntjük. Ha megszilárdult készen is vagyunk. 

Tálaláskor megszórjuk pirospaprikával és petrezselyemmel, hogy egy kis színt kapjon.