Tonhalpástétom tojásosan recept

Kategória: Hidegtál

2 fő részére

Alkalom: társasági ételek, gyerekzsúr, reggeli
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű

2014. december 17.

Szeretek kísérletezni, ha szendvicskészítésről van szó, és mivel a hagyományos sajtkrémeket, kenőmájasokat és vajkrémeket már kezdi unni a család, így valami olyat kerestem, ami egyszerűen elkészíthető, mégis laktató és tápláló. Így esett a választásom a tonhalpástétomra, amit tojással tettem még gazdagabbá.

Hozzávalók (2 adag):

  • 2 konzerv natúr tonhal
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors
  • citromlé

A keményre főtt tojásokat eldaraboljuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalat, a mustárt és a majonézt, sóval és borssal állítjuk be az ízt. Miután kézi mixerrel krémesre keverjük az elegyet, egy kis citromlével tesszük igazán fenségessé. Pirítósra kenve nagyon jó illata van, de ha egy hétköznapi étkezést is ünnepivé szeretne tenni, akkor olíva bogyó is tálalható mellé. Reggelire, uzsonnára, de egy gyors vacsoraként is megállja helyét. Jó étvágyat!