Tejbegríz fahéjasan recept

Kategória: Desszert, édesség

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora, gyerekzsúr
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2014. december 22.

Gyermekkorom egyik kedvence volt a tejbegríz, amiről gyakorlatilag képtelen voltam leszokni. Mint később rájöttem, nem a kemény változat a legjobb, hanem a krémesen folyós. Az alapanyagok helyes arányának megválasztása a titok nyitja, ám egyáltalán nem bonyolult a tökéletes tejbegríz elkészítése.

Hozzávalók (2 adag):

  • 3 evőkanál búzadara
  • 1/2 liter tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • vanília aroma

Vannak, akik utólag keverik a forró tejbe a búzadarát. Én már az elején elkeverem csomómentesre, így nincs más dolgom, mint kevergetni, és forrás után megvárni, míg besűrűsödik.

A tálalással lehet igazán feldobni a tejbegrízünket, a hagyományos kakaó mellett választhatunk fahéjas cukrot, vagy akár málnaszörpöt is a tetejére. Az édesség iránti vágyat garantáltan enyhíti gyermekkorunk kedvence.