Szőlős-szilvás pite recept

Kategória: Desszert, édesség

2 fő részére

Alkalom: társasági ételek, ebéd-vacsora, gyerekzsúr
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Nehézség: egyszerű
Szezon: őszi ételek

Beküldte: Szita
2015. január 12.

Ennek a pitének az a különlegessége, hogy linzertésztával éppen úgy elkészíthető, mint az egyszerűség kedvelői számára oly szívesen választott réteslappal.

Hozzávalók (2 adag):

  • Linzertészta vagy réteslap
  • kb 15 szem szilva, magozva, felezve
  • 1 fürt szőlő leszemezve
  • 3 evőkanál darált törökmogyoró v dió
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál tejföl

A kerek sütőformában beleterítem linzertészta egyik felét, majd a töltelék hozzávalóit elkeverve ráöntjöm és eligazgatom rajta. Erre jön a második réteg tészta, a széleket összeigazgatom, és máris mehet az előmelegített sütőbe egy félórára.

Réteslappal is hasonlóan egyszerűen működik a dolog. A hozzávalóknál felsorolt töltelék körülbelül egy rúd elkészítéséhez elegendő, ami négy lapból szokott állni. Háztartásonként mindenki másra szavaz, hogy mivel érdemes megkenni az egyes rétegeket, így választhatunk tejföl, olvasztott vaj, de akár tej és olaj keveréke közül is. A réteslappal is elég harminc perc a finomságnak.