Sült tortilla rétegezve recept

Kategória: Marha, Szárnyas, Tészta

4 fő részére

Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora
Árkategória: drága
Idő: Konyha: mexikói
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. január 5.

Nem csak látványra, de ízre is remek választás a rétegekben sütött tortilla, ami bár elsőre bonyolultnak tűnhet, de korántsem olyan nehéz elkészíteni. Laktató és rendkívül ízletes, a tésztaételekre hasonlít, mégis különleges a tortilla miatt. Négy lap elegendő ahhoz bőven, hogy a család jóllakjon akár ebédre, akár vacsira.

Tortilla lapot mindig tartok otthon, sőt, házilag is készíthetünk, mint azt már receptjeim között is olvashattad.

Hozzávalók (4 adag):

  • 8 tortilla lap
  • 2 evőkanál olaj
  • 40 deka darált marha vagy pulykahús
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 csomag taco fűszerkeverék
  • 4 nagyobb paradicsom felkockázva
  • 1 paprika apróra kockázva
  • 1 nagyobb lila hagyma kockázva
  • 2 dl tejföl
  • 20 deka sajt reszelve, valami olvadós edami
  • 10 deka rukkola

Kezdjük a töltelék elkészítésével. Egy serpenyőben olajon darált hús pirítunk, majd rátesszük a fűszereket, a sűrített paradicsomot és vízzel hígítjuk az egészet. Miután zöldségeket aprítottunk fel, már mehet is minden rétegenként a jénaiba, vagy egy hőálló edénybe. Alulra megy a tortilla, arra husi, zöldség, tejföl, kevés reszelt sajt, majd újra egy tortilla, és így tovább. Néhány perc elég neki a sütőben, a zöldségek ennyi idő alatt megpuhulnak, a tortilla átmelegszik, és az egész egyfajta olaszos-mexikói fenséges ízvilágot varázsol az asztalra.

Melegen fogyasztjuk, és tálaláskor tehetünk a tetejére még egy kis tejfölt. Ruccola salátával, és egy kis zöldséggel igazán laktató és egészséges étel.